Voeding, bewegen & gewicht

Voeding, bewegen & gewicht

Overgewicht

Voeding, bewegen en gewicht. Een onlosmakelijke drie eenheid. Overgewicht ontstaat, naast verkeerde voeding of te weinig beweging, ook door oorzaken zoals stress, de zwangerschap, de menopauze, medicatie, en gek genoeg … door te veel lijnen! Te veel lijnen creëert het bekende JoJo effect waardoor je uiteindelijk alleen maar zwaarder wordt. Regelmatig diëten houdt daarom een obsessie met eten en gewicht alleen maar in stand.
 

Ondergewicht

Maar ook wanneer u kampt met ondergewicht, speelt voeding en de juiste training een grote rol. Bij ondergewicht kan het lichaam bepaalde belangrijke mineralen en vitaminen te kort komen waardoor lichamelijke klachten kunnen ontstaan, zoals een slap en futloos gevoel, een verminderde weerstand met vaker een verkoudheid.
 

Personal Health coach

Regelmatig, gevarieerd, gezond en lekker eten is voor ons allemaal belangrijk. Het is belangrijk om te leren ontspannen en bewust om te gaan met eten, want eten doe je iedere dag. Met Prosana als uw personal health coach, wordt u persoonlijk en geleidelijk begeleid naar een ander voedingspatroon, een andere levensstijl. Geen crash dieet, wel een persoonlijk voedingsadvies dat bij u past. Samen bewegen met uw personal trainer geeft u de motivatie om door te gaan en uw gestelde doelen te bereiken. Of u nu gewicht kwijt wilt of juist in gewicht wilt aankomen.
 
Wanneer u kiest voor een personal trainer van Prosana, gaat uw trainer/coach samen met u kijken naar uw voedingsgewoonten om te kijken waar we de ‘winst’ kunnen behalen. Soms zijn dat slechts kleine aanpassingen met grote resultaten.